Dit artikel bevat:
Tips en uitleg over Google Adsense
Er zijn een aantal methodes om met Google Adsense geld te verdienen. Hiervoor dien je wel over een eigen website te beschikken. Op deze pagina wordt kort aangegeven wat Adsense inhoudt en hoe je gebruik kunt maken van Adsense.
Wat is Google Adsense?
Zoals hierboven al kort is aangegeven is Google Adsense een methode voor webmasters om geld te verdienen met hun website. Dit kan op een aantal manieren. Door bijvoorbeeld het plaatsen van Google advertenties op de website (Google Adwords), het plaatsen van een Google search bar (Google Adsearch) of door het plaatsen van zogenaamde referals naar Google Adsense of naar een Firefox download met ingebouwde Google toolbar. De verschillende methodes worden in de desbetreffende secties op deze webpagina wat nader toegelicht (zie navigatie menu links of de diverse links aan het einde van deze pagina).
Hoeveel levert Google Adsense nu eigenlijk op?
Dit is moeilijk om aan te geven. Het hangt van een aantal zaken af. Onder andere van de Google services die je op je website aanbrengt (Adwords, Referals en/of Adsearch) , maar vooral ook van het aantal bezoekers van je website en hoe vaak die gebruik maken van de vertoonde Google services (meestal krijg je betaald voor clicks die jouw bezoeker op bepaalde advertenties/referals doen). Het bedrag dat je per click betaald krijgt verschilt per advertentie waarop geclicked wordt. Dit kan verschillen van 0.01 euro tot zelfs 10.00 euro per click. Op internet zijn er verscheidene websites te vinden die beweren dat zei weten welke advertenties het meeste opleveren. Je moet dan vervolgens een bepaald bedrag betalen om deze informatie te krijgen > trap daar niet in! Dit is namelijk een goed bewaard geheim van Google!
Hoe kan ik me aanmelden bij Google Adsense?
Het belangrijkste is dat je een eigen website hebt waar je de webmaster van bent (met andere woorden, je kunt de website volledig aanpassen/editten). Indien je dit niet hebt is het antwoord op de gestelde vraag heel snel gegeven, namelijk ‘Je kunt niet meedoen!’.
Je kunt je aanmelden door naar Google Adsense te gaan of door op een website op een Google Adsense referal te klikken. Dit brengt je op het Adsense gedeelte waar je je kunt aanmelden of meer informatie over het Adsense programma kunt vinden. Indien je je aanmeldt krijg je een mailtje toegestuurd waarin aangegeven wordt dat ze checken of je aan alle eisen voor het meedoen met Google Adsense voldoet (je webpagina moet van voldoende kwaliteit en niet aanstootgevend zijn). Het kan een tweetal dagen duren voordat je je goedkeuring krijgt. Zodra dit het geval is kun je met Google Adsense aan de slag.
Google Tips and Tricks
Tip 1:
Om een leuk bedrag te kunnen verdienen met Google Adsense is het belangrijk dat je veel bezoeker op je website krijgt. Een goede manier is om te zorgen dat jouw pagina hoog in de zoekresultaten op Google komt te staan. Hieronder worden de belangrijkste punten in het kort aangegeven en hoe je dit kunt bereiken.
- Zorg voor voldoende externe links naar jouw website
- Zorg voor een goed opbouw en inhoud van je website (geen frames/Java)
- Kies zorgvuldig je keywords
- Zorg voor een goede title tag voor je website
- Gebruik meta tags om je website te beschrijven (niet voor Google)
- Zet de belangrijkste zinnen met keywords tussen Heading tags
- Voorzie images van de “alt” optie om ze te beschrijven
- Zorg voor zinvolle hyperlinks die de link beschrijven
- Submit je website bij diverse zoekmachines zodra de inhoud gereed is
De volgende punten hebben weinig zin om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines te komen:
- Het aantal bezoekers heeft geen invloed op de hoogte in Google
- Metatags zijn niet van invloed om hoger te komen in Google
- Met reciproke links (links uitwisselen tussen websites) kom je niet hoger in Google
Tip 2:
Om ervoor te zorgen dat de bezoeker ook daadwerkelijk op je Google Adds klikken is het van groot belang dat de Google Adds goed in het design van je pagina passen. Gelukkig heeft Google hieraan gedacht en kun je de advertenties zelf aanpassen aan het design van je pagina!
Tip 3:
Prop niet meteen heel je website vol met Google Adds! Dit schrikt je bezoekers alleen maar af. Plaats niet alleen picture adds maar juist iets meer text adds. Dit geeft een veel rustiger beeld!
Tip 4:
Misschien wel de meest logische, maar zorg er ook voor dat er wat zinvols te lezen is op je website. De Google Adds houden rekening met de inhoud van je pagina bij het weergeven van de soorten advertenties!